Студенти на БСУ единствени в България класирани в уникален конкурс на Microsoft

След блестящо представяне екип от студенти по специалностите „Информатика и компютърни науки“, „Компютърни системи и технологии“ и „Финанси“ от БСУ единствени в страната успешно се класираха за втория кръг на Световния конкурс Imagine Cup, организиран от софтуерния гигант Microsoft, в направлението Embedded Development. Разработката на екипа „Автономен изследовател“ беше оценена като много добра и иновативна.

Студентите взели участие в конкурса са:
- Христо Гендов - КСТ магистър
- Алекси Алексиев - Финанси 1 курс
- Динко Иванов -КСТ магистър
- Асен Илиев - ИКН магистър,
а техни ръководители - доц.д-р Станислав Симеонов и ас.инж. Владимир Германов.

Екипът получи като дарение от фирмата Microsoft комплекта EBOX2300, което ще му помогне да приключи успешно проекта и ще го доближи още повече до заключителния етап, а именно до световния финал, който ще се проведе в Сеул, Корея.

След приключване на проекта екипът ще изготви заключителен доклад, в който подробно ще бъдат описани резултатите от реализираните дейности и постиженията по проекта. Докладът ще бъде представен на международната комисия до 18.05.2007г.

По време на заключителния етап по проекта -  на 24 и 25.04.2007 г., ще бъде проведена техническа онлайн конференция, на която участниците ще имат възможност да дискутират различни аспекти на работата си в това световно състезание

Гордеем се с талантливите си студенти !!!