Студенти от 7 страни се обучават в БСУ

erasmusЗа шести пореден път Бургаският свободен университет спечели проект по Секторна програма „Еразъм“ към Програмата „Учене през целия живот“ за организиране на интензивен подготвителен курс по български език за чуждестранни Еразъм студенти.

Курсът стартира на 27 август и е с продължителност 1 месец. Студентите ще се обучават по 6-7 часа дневно, като през останалото време имат възможност да се запознаят с българския национален бит и култура, с исторически и природни забележителности в Бургаския регион. Програмата предвижда и посещение на редица културни прояви.BK

На откриването присъства и Боряна Клинкова (на снимката), която е първата Еразъм студентка на БСУ. Тя е възпитаничка на Бургаския свободен университет, завършила през 2002 г. специалност „Приложна лингвистика“. Тази година във връзка с честванията на 25-та годишнина на програма „Еразъм“ в Европа Боряна Клинкова бе избрана от Европейската комисия за Еразъм посланик на студентите от България. В момента Боряна Клинкова работи като координатор по Еразъм и други международни програми в Университета Ерланген-Нюрнберг в Германия.

 

Интервю на проф. дпн Галя Христозова за "Бургаски репортер"