Студенти от Тракийския университет в Одрин посетиха Бургаския свободен университет

Група студенти и преподаватели от Тракийския университет – гр. Одрин посетиха Бургаския свободен университет. Посещението е част от проект по програма Фар за турско-българско сътрудничество, включващ пет града –три български и два турски. Ръководител по проекта от турска страна е г-н Хакан Инджи, а г-н Георги Митев – председател на Агенцията за регионалното развитие и инвестиции гр. Ямбол, представляваше българската част по проекта.

Гостите бяха посрещнати от зам.-ректора доц. Галя Христозова, която не пропусна да спомене, че отношенията между двата университета продължават вече дванайсет години, и всички те имат основание да се чувстват не като гости, а като приятели. Само преди месец наши студенти също посетиха университета в турския град по проекта за трансгранично сътрудничество и контактите, осъществени там, успешно продължиха и в нашата Алма Матер.

Доц. Галя Христозова лично разведе групата из новата страда, разказвайки им любопитни факти около построяването й. Студентите останаха очаровани от модерната постройка и веднага се заинтересуваха за приема за чужденци.