Студенти отбелязаха вечерта на специалностите "Журналистика" и "Връзки с обществеността". И още нещо...

На 14 май 2008 г. се състоя заключителният етап от събитийния маратон по повод отбелязването на Вечерта на специалностите „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“. Организатори на събитието са Центърът по хуманитарни науки студентите от PR Academy към Бургаски свободен университет. Официални гости на събитието бяха ректорът на БСУ проф. Петко Чобанов, кметът на Бургас г-н Димитър Николов, Венелин Петков, Весела Йорданова, представители на местните медии, преподаватели.

Тази година Вечерта на специалностите се проведи на три етапа. Първата част бе конкурс за най-добър студент по „PR“ и най-добър студент по Журналистика“, който се проведе на 12 май. Темата на надпреварата бе „BG туризмът“. В него взеха участие студенти от двете специалности, които се състезаваха за приза в две категории – за журналисти и PR. Журналистите трябваше да напишат своя коментар на тема „Проблемите на BG туризма“, който да е базиран на снимков материал. Бъдещите PR-и бяха изправени пред предизвикателството да създадат слоуган на тема „Новото лице на BG туризма“. Противопоставящите се теми олицетворяват и противопоставящите се професии, смятат организаторите.

Журито, което отсяваше кандидатите, се състоеше от действащи PR-практици и журналисти в състав: Весела Йорданова (директор на Отдел „Култура, маркетинг и връзки с обществеността“ към Община Бургас), Цветелина Рандева (говорител на ОДП - Бургас), Александър Инджов (журналист от в-к „Черноморски фар“) и Слави Томов (журналист от Радио - център Бургас).

Втората част от събитийния маратон бе организираната среща-разговор с изявени практици от национални медии и PR-агенции. Срещата се проведе на 14 май от 16.00 в сградата Бургаски свободен университет. Студентите имаха възможността да се срещнат с журналиста Венелин Петков и PR-а Весела Йорданова, на които задаваха въпроси, свързани с професията, кариерата и живота им.

Като финал на събитийния маратон бе организиран коктейл в основния ресторант на х-л ”България“. На него бяха обявени победителите в конкурса за най-добър студент по „Журналистика и „Връзки с обществеността“. Това са Стамена Манова – Най-добър студент по „Журналистика“ и Бина Михайлова – Най-добър студент по „Връзки с обществеността“, чиито награди бяха връчени от съответно от Венелин Петков и Весела Йорданова. Кметът на Бургас Димитър Николов поднесе приветствие към студентите. За доброто настроение на гостите спомогна и забавната програма, която включваше горещи салса танци, „Трудната любов между журналиста и PR“ (Шекспиров диалог) и песните на финалиста от „Music Idol 1“ - Теодор Койчинов

И още нещо...