Студентите от специалност “Журналистика” вече имат свое радиостудио

Ректорът проф. д-р Петко Чобанов откри най-модерното учебно радиостудио в страната. Към професионално оборудваната ефирна апаратна и студио за гости има и учебна радиозала с 16 компютъризирани места. Там бъдещите радиожурналисти ще провеждат своето практическо обучение.

Конкурсът за проект за обзавеждане на учебното радиостудио бе спечелен от бургаското радио “Гларус-Микс”, което осъществи проекта за по-малко от половин година. Апаратурата, компютърното оборудване и софтуерът са както в реалните радиостанции. Продукционната библиотека за звукови ефекти при изработка на реклами и фонотеката са напълно професионално подбрани и съответстват на техническите характеристики на радиостудиото, които предполагат реално излъчване в ефир.

Доц. д-р Евелина Динева – декан на Центъра по хуманитарни науки съобщи, че в скоро време стартира и проект за учебно телевизионно студио.

Водосвет за новата придобивка на Бургаския свободен унивeрситет отслужи отец Захари Дечев от катедрален храм “Св. Св. Кирил и Методий”.