Студентката от БСУ Константина Захариева представи проекта "ISAR" на Изложението “Systems 2004”, което се проведе от 18 до 22.10.2004 в Мюнхен, Германия

От 18 до 22.10.2004 г. в гр. Мюнхен, Германия се проведе изложението "Systems 2004", в което участие взе и Бургаският свободен университет. На изложението бяха показани номинираните проекти от Пловдивския панаир, на който първо място спечели проекта "ISAR" на БСУ. В Германия проектът "ISAR" бе представен от Константина Захариева Димитрова (БСУ), студентка от IV курс, специалност "Компютърни системи и технологии" в ЦИТПН.

По време на изложението проектът бе представен на инженер Юрген Мецнер от Консорциум Сименс, на Ханс-Йоаким Борман президент на компютърната фирма "Борман", на Лукас фон Цалингер от консултантската фима "Гопа", на Торстен Киршер от "Виртео", на Руперт Котц от Баер Иноватив, на Илиян Николов от Сирма Солюшънс, на Младен Николов от Мусала, на Деян Василев от Иистисофт, на Невена Велева от Германското Дружество за техническо сътрудничество от посолството на Гемания и на други немски и български представители на фирми. С тяхна помощ бихме могли да осъществим връзка с представители на Евро Фонда и други организации с цел включване в международни проекти за разработване на нови IT-технологии.

Организирана бе и среща с главния менажер на "Гейт" в Мюнхен , по чийто пример ще бъде построен "Гейт" в София.

"Гейт"-а е система за връзка между университетите, студентите и фирмите. Неговата основна задача е да подпомага изявени студенти в избрана от тях област, като провокира новаторски идеи и спомага за реализирането им, като създава у тях умения за фирмено ръководство и способности за контакти с други фирми и компании.