Студентското театрално ателие предизвика възторг с първата си премиера на 12 април 2007 година

Студентите от театралното ателие на Бургаския свободен университет дебютираха пред многобройна публика в зала 607 на БСУ с постановката Лампа и цветя „Светлината на японския дух”. Сценичната елегия е по стихове на съвременни японски поети, а сценарият и режисурата са дело на ръководителя на театралното ателие - режисьора Симеон Димитров. Красиви икебани, запалени свещи, предмети от японския бит и култура бяха част от оригиналните сценографски решения. Публиката участва в камерния спектакъл с изпълнение на част от чайна церемония с чай, донесен специално за случая от Япония.

Актьорите-студенти от ЦХН и ЦИУН изпълниха професионално съвременна японска лирика, показвайки задълбочени актьорски познания, упорит труд и желание за бъдещо творческо развитие. „Горд съм, че присъствам на уникална премиера, доказваща таланта, възможностите и артистичните умения на нашите студенти. ” – каза проф. д-р Петко Чобанов след края на постановката.

Амбицията на режисьора Симеон Димитров е да привлече повече студенти да участват в театралното ателие и то да се превърне в своеобразен духовен център на Бургас.

Желаещите могат да получат информация от страницата на театралното ателие в сайта на БСУ.