Театралното ателие намери своите нови таланти

“Ще ни се смеят, ако рецитираме японска поезия.” – така си спомни Симеон Димитров притесненията на своите възпитаници от първия сезон на Театралното ателие. Но “Лампа и цветя” – нежната японска поезия – развълнува дълбоко и докосна сърцата на гостите. А двете постановки на “Мечка” по Чехов се оказаха първата и последна сценична изява на Дамян в БСУ, защото талантливият ни колега вече е в НАТФИЗ.

И след като някои завършиха, а други изцяло се отдадоха на актьорското майсторство, на 06.11. 2007 г. се проведе нов кастинг в търсене на млади актьори. Тази година той беше още по-цветен от миналогодишния. Присъстваха студенти от различни специалности: “Финанси”, “Маркетинг”, “Журналистика”, “Право”, “Публична администрация”. Трима от кандидатите представиха текстове, които само преди няколко месеца бяха представили пред комисия от НАТФИЗ.

Журито в лицето на режисьора Симеон Димитров и едни от любимите ни бургаски актьори Стоян Памуков и Николай Стоименов имаха нелеката задача да изпитват и оценяват младежите. За вечерта на кастинга студентите трябваше да представят стихотворение, басня и част от разказ. Не знаеха само, че журито ще ги предизвика да загатнат за въображението си, предлагайки им да изиграят различни етюди. Така в зала 203 за кратко време студентите трябваше да се справят със заметресения, бяха хапани от различни животни, бореха се за живота си, обезвреждаха бомби.

“НАТФИЗ” загуби, но ние спечелихме много” – зарадва се Димитров след интерпретацията на част от “Малкия принц”, представена от Женя, специалност “Публична администрация”. Стоян Памуков и Николай Стоименов искрено се радваха на студентите и изразиха възхищението си. Определиха кастинга като „уникално преживяване” и с нетърпение очакват първото представление на студентския театър.

В края на кастинга Ива, участничка от първия сезон, съобщи, че нашето театрално ателие получава безплатна украса от парти агенция „Перла”. Това определено въодушеви целия актьорски състав и всички бяха готови за началото на репетициите.