"Вагон" – прессъобщения

"Вагон" в атриума на БСУ - Валентина Джипова, Връзки с обществеността, 1 курс

 

Влаковете са много, но Вагонът е един – в Бургаския свободен университет

vagonПо повод Международния ден на театъра 27 март, Театралното ателие на Бургаския свободен университет зарадва почитателите си с представянето на пиесата „ Вагон” . Премиерата се състоя на 29.03.2011 г. в Атриума на университета. Автор на творбата е студентката от 3 – ти курс Ева Иванова (с творчески псевдоним Ами Тола), а режисьор – известният Елевтерий Елевтеров. Талантите се превъплътиха в ролята на представители на интелигенцията и показаха как се справя тя по време на тежката финансова криза. Художникът Пелински, поетесата Силви Лин и певецът Емо Струнев – Баса са част от пътниците във вагона. Принудени са да се освобождават от информация в полза на ... яйцето. Продавайки ценните си книги, показват два паралелни свята, в които един пакет тютюн е по-скъп от „Тютюн”. Търсейки спасение, са се превърнали в птици, заклещени между два клона, които са наранили крилете си.

Гости на представлението бяха преподаватели, служители и студенти на БСУ. Те останаха очаровани за пореден път от блестящото представяне на талантите. 

Мариана Маринова

Връзки с обществеността, 1 курс

  

 „Масовата психоза на 21 век” проникна в БСУ 

По случай 27 март  –Международния ден на театъра, вvagon Атриума на Бургаския свободен университет се състоя премиерата на постановката „Вагон”, чиято авторка е Ева Иванова с псевдоним Ами Тола. Студентите на БСУ показаха творческите си умения и впечатлиха цялата публика с иновативните си идеи и интерпретацията си за съвременното българско семейство в момент на криза.

Интересното беше, че те не само представиха развиващата се финансова криза, но и залегналата криза на духа на човека – „масовата психоза на 21 век”. Талантливите участници чрез играта си отразяваха начините, по които обикновеният човек търси спасение и отговор на въпросите си.

В пиесата участваха Радослав Калчев, Ева Иванова, Калина Тончева, Чанко Иванов, Ива Янкова и още много други изявени таланти, които са повод за гордост на целия университет.

Режисьор на пиесата е Елевтери Елевтеров, бележит специалист по актьорско майсторство. Той е участвал в известни постановки, като  „Двамата веронци” от У. Шекспир, „В полите на Витоша” от П. К. Яворов, както и в няколко филма.

По време на постановката изобилстваше от емоции, внушителни аплодисменти и голямо вълнение от вложения труд на участниците, които също така впечатлиха  с оригинални танцови способности.

Гости на представлението бяха преподаватели, служители и студенти на БСУ. 

Дейзи Людмилова Коляндова

Връзки с обществеността, 1 курс

  

Вагон “дерайлира” в Бургаския свободен университет 

Международният ден на театъра се отбеляза и в Бургаскияvagon свободен университет с постановката “Вагон” на студентката Ева Иванова, специалност “Връзки с обществеността”, режисирана от Елевтерий Елевтеров. Тържеството беше открито от проф. дпн Галя Христозова. Атриумът на университета се оказа малък за желаещите да се запознаят със самодейното творчество на студентите. Пиесата “Вагон” е истинско огледало на живота в България по време на криза. Критично-саркастичното перо на Ева представя  по прекрасен начин трудната съдба на младите и образовани хора в страната ни. Тежкият живот, доведен до мизерно съществуване на поетеса, художник, актьор са отлично представени от студенти от различни специалности на БСУ, а сюжетът е достоен да бъде представен на професионални театрални сцени. 

Анелия Иванова

Връзки с обществеността, 1 курс