Започват тържествата за 20-годишнината на БСУ

На 24 януари 2011 година Бургаският свободен университет ще открие празничната програма, посветена на 20-годишнината от създаването на университета. Юбилейният афиш предвижда целогодишна поредица от научни прояви с проблематика, пряко свързана с учебния процес и научноизследователската дейност на преподавателите и студентите и съобразена с областите на професионалните направления в отделните центрове на университета.

Културната програма на тържествата включва юбилейни изложби, концерти, факелно шествие на студенти, премиера на Театралното ателие към БСУ, юбилейно издание на вестник „Студентски страсти”. Академичният съвет ще удостои акад. Антон Дончев с почетното звание „Доктор хонорис кауза на Бургаския свободен университет”.

Официалното откриване на годишната юбилейна програма за честване на 20-годишнината на БСУ ще стартира с кръгла маса на тема: ”Как се реализират завършилите БСУ”. Ще участват възпитаници на университета, успешно реализирали се в политическата, административната, съдебната власт, банковата система, представители на частния и държавния сектор. Своето участие са потвърдили зам.-министри, областни управители, кметове, депутати, магистрати от цялата страна, успешни мениджъри на фирми. Те ще споделят своя  професионален път и социален опит след дипломирането си в Бургаския свободен университет.

Като гости на проявата ще присъстват кметът на Община Бургас г-н Димитър Николов и областният управител г-н Константин Гребенаров.

Кръглата маса е насрочена за 24 януари 2011 година от 14 часа в зала „Изток” на БСУ. Преди това, от 13.30 часа, в конферентна зала 2, Ректорът проф. д-р Васил Янков и Президентът проф. д-р Петко Чобанов ще дадат старт на тържествата с пресконференция за журналисти на тема: „20 години Бургаски свободен университет”.