„Златното ключе” в (за) БСУ

Лазарки в БСУВ навечерието на Лазаровден децата от ЦДГ „Златното ключе” отбелязаха един от най-светлите християнски празници. За десети пореден път БСУ посрещна малките лазарки, които изпълниха атриума с добро настроение и ведрост.

Те очароваха всички със своята интересна и богата програма, съдържаща песни, танци и стихчета, в сюжета на които беше вплетена историята на Лазаровден. Децата бяха облечени в традиционните за празника носии, окичени с венци от пролетни цветя. Техният музикален ръководител госпожа Червенкова им акомпанираше с акордеон.

Домакин на децата беше ректорът на БСУ проф. дпн. Галя Христозова, която ги поздрави и покани да седнат, но те отвърнаха, че не са дошли да седят, а да пеят и танцуват.

Директорът на детската градина г-жа  Марияна БойчеваЛазарки в БСУ връчи на проф. Христозова плакет по случай 30-ата  годишнина на детската градина и колие „златен ключ” и пожела: „Всички наши възпитаници да бъдат ваши студенти”. Тя изрази огромната радост от това, че ректорът е част от тяхното голямо семейство.

Музикалният ръководител на децата  провокира бъдещите журналисти в въпроса: „Защо лазарките лазаруват?” и с голямо желание обясни традицията на празника.

В знак на благодарност децата получиха подаръци – шоколадови лакомства. Те също си тръгнаха с усмивка, споделяйки, че един ден, когато пораснат, биха се радвали да учат в БСУ.

Екип студенти от специалност „Журналистика” I курс, РО