УСМИХНАТИЯТ БУРГАС

„Бургас, най-усмихнатият град“ е една позитивна студентска инициатива, осъществена със специалната подкрепа на община Бургас! За да мотивираме бургазлии да се усмихват колкото е възможно повече, инициирахме няколко интересни прояви.


В навечерието на Международния ден на усмивката, 7ми октомври, създадохме фейсбук страница, в която всички желаещи могат да споделят свои усмихнати и щастливи преживявания. Нещата обаче не спират до тук. Фотографи на няколко пъти дебнеха за усмихнатите лица на Бургас. От направените снимки се изработиха постери, които вече красят целия град и озаряват деня на мнозина.


Не пропуснахме да зарадваме и по-малките. На 15 октомври се проведе „Нарисувай ми усмивка”в емблематичната за града сграда – „Морско казино”. Там бяха поканени деца, за които подготвихме специална програма със много забавления и игри. Малчуганите имаха за задача да развихрят своето въображение и да нарисуват своята усмивка, и това, което ги кара да са щастливи. Накрая зарадвахме трудолюбивите дечица, както и техните родители с нашата голяма усмихната торта.


Арена на второто събитие стана площад „Тройката”. На 20ти октомври центъра на Бургас стана свидетел на „Burgas graffiti smile”. Там още от 11 часа графити-артисти се бяха захванали да изразяват своето виждане за усмивката в изключително интересни и новаторски творби. По-късно към тях се присъединиха DJ Fad и студенти на БСУ. Музиката и обстановката провокираха street dance, в който се включиха любители на танцовото изкуство. Други спортисти също показваха своите умения на площада, а именно скейтъри, байкъри и ролеристи. Те демонстрираха с лекота своите възможности и ни подариха своите усмивки. Ще продължаваме да събираме и да създаваме бургаски усмивки, защото животът е по-различен с усмивка!