Американският посланик Н.Пр. Ерик Рубин с почетен знак на БСУ

Американският посланик Н.Пр. Ерик Рубин с почетен знак на БСУ

Ректорът проф. д.п.н. Галя Христозова връчи високото отличие на  Н.Пр. Ерик Рубин  по време на официалната му  визита  в БСУ.
„Вие, младите хора, сте тези, които ще промените света към по-добро. Вие сте  вдъхновяващите хора, които правят България велика“- каза посланик Рубин в лекцията си пред студентите и преподавателите на тема „Демократичните ценности и взаимоотношенията между САЩ и България“ на 19 октомври 2017 година в зала Изток на университета.
Ректорът проф. д.п.н. Галя Христозова удостои посланик Рубин от името на академичното ръководство с почетния знак на БСУ по повод  25 години от създаването на университета и за конструктивното взаимно сътрудничество  в областта на науката, образованието и културата. Възможностите за бъдещи съвместни проекти бяха обсъдени  след лекцията по време на състоялата се среща на посланик  Рубин и екипа му  с ректора проф. д.пн. Галя Христозова и със зам.-ректора проф. д-р Милен Балтов.
Посещението на Н.Пр. посланик Рубин е първо по рода си в БСУ. Дипломатът е утвърден от Сената като номинация на президента Обама за посланик в Република България  от  2015 г. Предишната заемана от него длъжност  е заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Европа и Евразия.  Той отговаря за въпроси, свързани с Източна Европа, Кавказ и такива, касаещи регионални конфликти в Европа. Преди това назначение е бил заместник-посланик в Посолството на САЩ в Москва (2008-2011).
Посланик Рубин се разписа в почетната книга на университета.

 

DSC_8711 4.jpg
DSC_8722 2.jpg
DSC_8732 22.jpg
DSC_8726 5.jpg
DSC_8738 3.jpg
DSC_8742 6.jpg