Австрийският посланик – официален патрон на благотворителен бал в Бургаския свободен университет

За първи път Бургаският свободен университет беше домакин на пролетен благотворителен бал, организиран от г-н Димитър Събков – управител на „Дарс-Ауто” ЕООД и член на Настоятелството на университета. Събитието премина под патронажа на кмета на Бургас и член на Настоятелството на БСУ Димитър Николов. Специални гости на бала бяха австрийският посланик Клаус Фабиян, официален патрон на бала, областният управител Любомир Пантелеев, генералният консул на Република Турция Исмаил Сефа Юджеер, Мария Нейкова – председател на сдружение „Виенски клуб” София, дипломати, представители на културните и бизнес среди на града.

Пролетният бал е традиционен за Бургас и се провежда за трети пореден път. Близо 150-те гости, присъствали на тазгодишното издание, дариха средства, които са достатъчни за закупуване нов роял „Petroff” за Националното училище за музика и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров” в града.

Поздравление към гостите поднесе проф. д-р Васил Янков – зам.-ректор на БСУ и домакин на бала. Той увери гостите, че Бургаският свободен университет винаги е бил център на културния и обществен живот в града и изрази надежда, че и занапред вратите му ще бъдат отворени за благотворителни празници, подпомагащи културата и образованието в Бургас. Специално поздравление към гостите изпрати ректорът на БСУ проф. д-р Петко Чобанов, който е в състава на парламентарна делегация във Виетнам.

Официалната програма включваше Щраус в изпълнение на щрайх секция от бургаската филхармония. Танцови двойки от Музикалното училище и „Танцова академия Михов” демонстрираха професионално и с финес салонни танци. За доброто настроение на гостите се погрижи Йорданка Христова