БСУ откри новата учебна година

БСУ откри новата учебна година

В приветственото си слово към студентите и преподавателите ректорът проф. дпн Галя Христозова подчерта, че БСУ стартира академичната година  с нова институционална акредитация с отлична оценка за срок от 6 години, с акредитирани професионални направления и специалности, с   първо място в рейтинга на висшите училища в  България за 2016 година по регионална значимост .
 През учебната 2017/18 година е реализиран прием в 18 бакалавърски, 25 магистърски програми  - от тях 3 дистанционни,  както и в 5 докторски програми.
Засилен е интересът от чуждестранните студенти към БСУ. В момента се обучават студенти от Русия, Казахстан, Армения, Украйна, Германия, Турция, Нигерия, Кипър, Швеция и др., които след едногодишно изучаване на български език продължават  в бакалавърските и в магистърските програми. В университета се обучават и Еразъм+ студенти от Португалия,  както и студенти по Еразмус Мундус от Малдиви, Индонезия и докторанти от Пакистан и Непал, които ще прекарат от няколко месеца до 1 година в БСУ. От няколко години БСУ има образователен франчайзинг в чужбина – в Кипър.
На тържественото откриване на учебната година присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева, началникът на РИ на МОН инж. Виолета Илиева, членовете на Настоятелството ген. Красимир Петров и Янко Янков, директори на бургаски училища.
Приветствие към студентите поднесе областният управител на Област Бургас Вълчо Чолаков и зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева от името на кмета Димитър Николов.
Поздравителни адреси бяха получени от министъра на МОН Красимир Вълчев, председателя на Комисията по образование към НС Милена Дамянова, председателя на Националното сдружение на Студентските съвети Яна Вангелова, финансовия съветник към Комисията по бюджет и финанси в НС Йордан Моллов.

 

 

обща.jpg
обща 2.jpg
областен управител.jpg
проф. Милен Балтов_.jpg