БСУ влиза в системата на SmartPoint

БСУ влиза в системата на SmartPointБургаският свободен университет стана първият университет със свой QR-код в системата на SmartPoint. От следващата учебна година възпитаниците на висшето училище ще имат още едно удобство, благодарение на иновативното мобилно приложение. Един от основните приоритети, записани в мисията на университета, е да  налага високи стандарти за работа и общуване, като осигурява модерна материална и технологична среда, което напълно кореспондира с новата система.

 Модернистичният дух и стремеж към новото с цел по-добро интегриране на студентите си във все по- технологичния свят бе факторът, заради който БСУ получи покана да стане част от SmartPoint.

QR-кодовете на системата са разположени на лесно достъпни места в сградата на университета. Благодарение на тях студентите ще могат да достигнат до всяка точка в град Бургас и региона, да получат актуална и полезна информация за оферти, цени и намаления от различни търговски обекти, като молове, заведения за хранене, културни забележителности,  дискотеки и др.

БСУ влиза в системата на SmartPointОт една страна студентите получават достъп от университета до града, а от друга бургазлии и гостите на Бургас получават достъп от града до университета. Цялата информация за БСУ – бакалавърски, магистърски и докторски програми, информация за записване, приемни часове, курсове и събития от живота на университета могат да се получат от всеки един QR-код на SmartPoint.

Кодовете на SmartPoint може да се намерят по всички общински обекти, спирки на градския транспорт, таксита, а от това лято и на остров „Света Анастасия“. С приложението може да си резервирате стая в хотел, да си запазите маса в ресторант или просто да разгледате промоциите в мола.

SmartPoint е мобилна информационна система, внедрена съвместно с Община Бургас. Системата представлява Интернет приложение и е предназначена за хората в движение. През 2014 година стартира включването на бизнеса в Бургаския регион, до момента приложението работи с всички културни обекти на територията на град Бургас.  Може да активирате приложението чрез сканиране на QR - кодове, NFC - чипове и стандартно през Интернет на www.smartpoint.bg.