Членът на Настоятелството на БСУ д-р Соломон Паси - удостоен от краля на Испания Хуан Карлос с високия орден "Големия кръст на Исабел Католическа"

С указ, издаден на 13 март 2006 г., испанският крал Хуан Карлос удостои д-р Соломон Паси - зам.-председател на НДСВ, председател на Комисията по външна политика и член на Настоятелството на Бургаския свободен университет с един от най-авторитетните ордени на Кралството - Големия Кръст на Исабел Католическа. Орденът бе връчен днес от посланика на Кралство Испания в София Н.Пр. Фернандо Ариас Гонсалес.

Ректорът на Бургаския свободен университет проф. д-р Петко Чобанов присъства на официалната церемония заедно с лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски, зам.-председателя на 40-ото НС Камелия Касабова, зам.-министъра на външните работи на България Гергана Грънчарова, проф. Огнян Герджиков, представители на обществения и политическия живот на България.

"Изпитвам задоволство, че кралят на Испания предостави на мен честта да връча лично на д-р Соломон Паси тази авторитетна награда, когото познавам още преди назначението ми за посланик в България", заяви Н.Пр. Фернандо Ариас Гонсалес. Той добави, че зам.-председателят на НДСВ е заслужил високия орден заради изключителния му принос в сътрудничеството и приятелството на България с Испания като външен министър на България и председател на ОССЕ.