„Еразъм” гост-лектор в БСУ

Еразъм гост лекторMehmet Burak CERAN, преподавател от Университета Селчук в град Коня, Турция, изнесе лекция пред студенти и преподаватели от БСУ на тема: „Logistics Cost Accounting". Визитата, която е в периода 17-21 март 2014 г., е част от договор по Еразъм за обмен на преподаватели и студенти между Центъра по икономически и управленски науки на БСУ и Университета Селчук.

Университетът е създаден през 1975 г. и се намира в шестия по големина град на Турция – Коня, в централната част на страната. В него се обучават 67 800 студенти  в 21 факултета и няколко десетки колежа и изследователски центрове. Ежегодно университетът приема стотици чуждестранни студенти от 47 страни, между които: Мадагаскар; Тайланд;  Египет; Швеция; Франция; Германия; Норвегия.

Бургасикят свободен университет работи по Програма Еразъм от 2000-та година. Има подписани договори и изпраща студенти и преподаватели в 22 университета от Европа, а също и в 5 турски висши училища от Истанбул, Измир и Коня.

През 2014 г. стартира новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“. БСУ получи Харта за Висше Образование по Еразъм + за целия срок на действие на програмата – от 2014 г. до 2021 г. Сега студентите на БСУ ще имат възможността да получат финансиране за мобилност с цел обучение за период от 3 до максимум 12 месеца за всеки цикъл на обучение – бакалавър, магистър или доктор, както и да осъществят мобилност с цел практика от 2 до 12 месеца. Студенти, които са участвали досега в програма Еразъм, ще могат да кандидатстват за финансиране на мобилности с цел обучение и практика и по новата програма Еразъм +. Завършили студенти ще могат да участват в мобилност с цел практика до 1 година след дипломирането си.