"Господин Мортагон" на Иван Вазов в деня на ЦИТН в БСУ

По случай Деня на специалностите на Центъра по информатика и технически науки (ЦИТН) на 23 април в БСУ бе представена комедията „Господин Мортагон ” на Иван Вазов.

Преди представлението проф. Г. Христозова запозна публиката с целите и задачите на Театралното ателие и представи участниците в пиесата. Театралното ателие е създадено преди 4 години, за да даде възможност за изява на актьорските умения на студентите от БСУ. Театралната трупа с ръководител Елевтери Елевтеров непрекъснато обогатява репертоара си и привлича още почитатели на театъра.

„Аз искам да стана депутатин” – тези думи на главния герой от пиесата звучат актуално и в днешно време. И сега има хора, които искат да станат депутати, както и г-н Мортагон, но не за да помагат на страната си, а за лично облагодетелстване. Името му става нарицателно за политиците от времето след Освобождението. Съчетанието от алчност, самовлюбеност и безпардонност очертават трагикомичния характер на г-н Мортагон.

Играта на актьорите – Ева Димитрова, Илия Траев и Радослав Калчев успя да разсмее публиката от сърце. Режисурата на пиесата придава съвременно звучене на комедията, написана в далечната 1883 година.

Добрите изяви на Театралното ателие карат публиката да очаква с нетърпение всяка нова тяхна постановка на сцената на БСУ.

Татяна Пенова – I курс ВО