ХАКАТОН в БСУ

БСУ ХАКАТОН 2014На 30 и 31 МАЙ 2014 в Бургаския свободен университет се проведе ХАКАТОН 2014. Това събитие събира специалисти в областта на ИТ технологиите с цел съвместна разработка на приложения. Програмата на събитието можете да видите тук:

http://dev.bfu.bg/hackathon/2014/program.html.

През първия ден се изнесоха специализирани лекции, съчетани с много демонстрации за разработка на приложения. Видео записи от първия ден можете да гледате на: http://dev.bfu.bg/hackathon/2014/video.html. Презентации и демонстрации от първия ден можете да изтеглите от сайта: http://dev.bfu.bg/hackathon/2014/present.html.

През втория ден се проведе състезание за писане на приложения. Двадесет и пет участници разработиха 13 проекта. Допустими приложения на ХАКАТОН 2014 са за Windows Store 8 или 8.1 и Windows Phone 7.1, 8.0 или 8.1. Средата за разработка е Microsoft Visual Studio 2012 или 2013 и Microsoft .NET Framework 4.5. За приложения за телефон е необходим също Windows Phone SDK 7.1 или SDK 8. Снимки на участниците от втория ден в мероприятието можете да видите тук: http://dev.bfu.bg/hackathon/2014/pics.html Всички участници получиха сертификати за участие и фланелки. Разработените приложения можете да разгледате и изтеглите на адрес: http://dev.bfu.bg/hackathon/2014/apps.html.

Наградените на първите три места са:БСУ ХАКАТОН 2014

1 място: Любомир Марински (ученик в 5 клас от ПМГ) с приложение за мобилен телефон наречено "НЛО".

2 място: Пламен Берберов (школа АТП и ученик в 6 клас от А.Страшимиров) и Кристиян Минчев (школа АТП и ученик в 7 клас от ПМГ) с приложение "Numbers API" за Windows Store & Phone.

2 място: Радостин Георгиев и Таньо Ангелов (Студенти в ЦИТН на БСУ, специалност Информатика) с приложение "Friend Finer" за Windows Phone.

3 място: Стефан Георгиев (школа АТП, ученик от ПМГ) с приложение "BusBurgas" за Windows Phone.

3 място: Цветомира Гяурова, Александър Дойков и Добромор Господинов (ученици от ПМГ) с приложение "BFU Info" за Windows Phone.

Благодарим на фирмите партньори: Tehnologica, Microsoft и Musala Soft, осигурили награди за ХАКАТОН 2014.

Поздравяваме всички участници!

До нова среща на ХАКАТОН 2015!