Международен научен форум в БСУ

konfНа 1 септември от 8,30 часа в БСУ се откри  международна конференция “Софтуер, услуги и семантични технологии” (Software, Services & Semantic Technologies, S3T). Това е събитие, което се организира за трета поредна година с подкрепата на европейския проект по седма рамкова програма СИСТЕР и по инициатива на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски”. Целта на конференцията е да бъде форум за изследователи и практици, на който те да дискутират последните развития в областта на софтуера и семантичните технологии. Поканени са известни учени, които представят най-новите тенденции в областта и от друга страна стимулират млади учени да правят изследвания, с които да променят значимо света, в който живеем.

Ще се включат над 60 участници от 20 страни, измежду които Япония, САЩ, Велокобритания, Канада, Бразилия, Холандия, Франция, Белгия, Италия, Австрия, Португалия, Ирландия, Унгария, Турция, Гърция, Словения, Македония и други. Гост-лектори на конференцията ще бъдат световно известни учени като Риичиро Мизогучи от Университета в Осака - Япония,  Питър Слоеп от Свободния университет в Холандия, Ваня Димитрова от Университета в Лийдс, Великобритания и Гиирт-Ян Хубен от Университета в Делфт, Холандия.

Надяваме се, че инициативи като тази ще утвърдят страната ни като място на съвременни научни постижения в областта на семантичния софтуер, услуги и технологии.