Министър Николай Василев поздрави участниците във Форум „КАРИЕРИ 2009 – добра кариера, добър живот”

„Поздравявам вас, младите хора, които днес ще посетите форума, за това, че още в студентските години сериозно мислите за своето кариерно развитие. Радвам се, че сте избрали да останете в България и да търсите работа сред българските компании” – написа в поздравителен адрес до участниците във Форум „КАРИЕРИ 2009” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

Бургаският свободен университет стана част от осмото издание на ежегодния форум за студентски стаж и кариера „КАРИЕРИ 2009”. В рамките на проявата от 9 до 13 април организаторите – ДжобТайгър” , Министерството на държавната администрация и административната реформа и „Нестле България” АД презентираха пред бъдещите специалисти развитието и дейността си. Студентите се информираха за дейността на ДжобТайгър”, който е първият професионален уеб сайт за подбор на персонал в България, за същността на форум „Кариери”, получиха практически указания за представяне и участие във форума.

Заключителният етап на „КАРИЕРИ 2009” стартира в централното фоайе на БСУ на 13 април с изложение на фирми и работодатели от региона. Целта на изложението, на което участваха над 20 фирми, е създаване на условия за среща на студентите с реалния бизнес, получаване на информация за студентски стажове, условия за кандидатстване за стажантски позиции, създаване и развиване на нови възможности на пазара на труда в региона.

Изложението беше открито от проф. дпн Галя Христозова, зам.-ректор на БСУ, Светлозар Петров, директор на ДжобТайгър” и Румяна Денева, зам.-областен управител.

Идеята на организаторите е Форум за студентски стаж и кариера „КАРИЕРИ 2009” да се превърне в ежегоден за Бургаския свободен университет, за да подпомага бъдещите млади специалисти, търсещи добра кариера и реализация.