„Многая лета” за БСУ по случай 24 май

Автентичното изпълнение на „Многая лета” от директора на Бургаската опера Александър Текелиев и колегите му развълнува и вдигна на крака над 1500-те гости, дошли на празничния коктейл, организиран от БСУ за 24 май.

За шеста поредна година Бургаският свободен университет покани творческите колективи на културните институти в града, учителите, писателите, художниците, музейните работници, галеристите. По традиция празникът се превърна в най-голямото парти в Бургас, организирано на закрито. Присъстваха областният управител Константин Гребенаров, председателят на Общинския съвет Снежина Маджарова, както и първият носител на учредената от БСУ награда на името на Александър Георгиев Коджкафалията – Любомир Иванов - Бухер. Наградата е ежегодна и се присъжда на спомоществувател на учебно заведение в Бургас, доказал своята гражданска доблест, висок обществен морал и ангажираност към образованието и културата на града.

В музикалната програма участваха деца от бургаските училища и детски градини, както и двете танцови формации в БСУ – Салса клубът и Фолклорната танцова формация. Те заслужено спечелиха горещите аплодисменти на стотиците гости, като показаха сложни компоцзиции и завидни танцови умения, които, според професионалистите в залата, са трудни за изпълнение дори и за тях. Салса клубът съществува от 4 години с треньорки Лилия Вълчева и Мария Апостолова, а Фолклорната танцова формация е основана през 2009 с ръководител Цвета Бончева.

Професионалното участие в програмата беше на Николина Чакърдъкова с Неврокопския танцов ансамбъл и група „Сигнал”, които още веднъж доказаха, че БСУ винаги кани най-добрите изпълнители, които успяват да вдигнат на крака стотиците гости и да превърнат атриума във внушителен дансинг. Тяхното изпълнение е дебютно за Бургаския свободен университет, но и двете групи изразиха желание отново да гостуват в университета.


Президентът на БСУ проф. д-р Петко Чобанов и ректорът проф. д-р Васил Янков откриват тържествения коктейл