Н. пр. Стефано Бенацо, Посланик на Италия у нас, посети БСУ

Н. пр. Стефано Бенацо, Посланик на Италия у нас, посети Бургаския свободен университет. Той се придружаваше от д-р Ецио Пераро, Директор на Италианския културен институт в София, д-р Фабрицио Камастра, директор на Италианския институт за външна търговия в София и г-ца Стефания Абати – Търговско аташе към Посолството на Италия.

По време на официалната среща с Ректора проф. д-р Петко Чобанов и зам.-ректорите проф. д-р Васил Янков и доц. дпн Галя Христозова, н.пр. Стефано Бенацо се информира за международните  дългосрочни контакти с университети и академични образователни институции от Европа, с които университетът има подписани протоколи и споразумения за сътрудничество. Гостите бяха запознати и с  научноизследователските международни проекти с Италия, по които работят наши преподаватели и по които БСУ е партньорска организация.

  Визитата на италианския дипломат е първа по рода си в Бургас. Н. Пр. Стефано Бенацо изрази надежда, че контактите на Бургаския свободен университет с академични институции в Италия и Европа  ще се разширяват и задълбочават с присъединяването на България към Европейския съюз и налагането на европейските стандарти в областта на висшето образование.

Ректорът проф. д-р Петко Чобанов връчи на посланик Бенацо почетния знак на Бургаския свободен университет.