Национални дни на кариерата в БСУ

Намери бъдещата си кариера с помощта на БСУ 

JTНа  4 април 2012 г. за 4-та поредна година в Бургаския свободен университет се състоя най-големият форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата 2012” под мотото „Добра Кариера, Добър Живот”, организиран от JobTiger, като за 9-та година Nestle – лидерът в балансираното и здравословно хранене, е главен спонсор.

Форумът, в който участие взеха 16 фирми, беше открит от зам.-ректора на БСУ проф. дпн Галя Христозова. Официални гости на събитието бяха управителят на JobTiger Светлозар Петров и Христина Тошкова – Нестле България, които отправиха пожелание към бъдещите специалисти, а именно един ден те да са зад щандовете.

През изминалите 10 години над 137 000 студенти са взели участие и повече от 23 000 от тях са намерили желания от тях стаж или професионална реализация. Предложенията бяха главно в сферата на образованието, бизнес комуникациите – маркетинг и реклама, връзки с обществеността и комуникации, социалните дейности, счетоводството и финансите – банкиране на дребно, инцестиционно банкиране, банкова сигурност, управление на риска, информационни технологии – добър шанс за студентите от водещите специалности в БСУ.

 Соня Желева

Връзки с обществеността, I курс

JT**************************************************

БСУ  подаде старт в бъдещето на студентите си

На 04.04.2012 г. форумът „Национални дни на кариерата“, проведен в Бургаския свободен университет събра студенти и млади специалисти от цялата страна, обединени от желанието си за търсене и намиране на нови възможости за професионална реализация и придобиване и развиване на стаж.
    JTФирмите-участници, които представиха своите програми и запознаха публиката си с полезна информация, свързана както с необходимите качества и умения, така и с изискванията си, бяха 16. Предложенията за стаж и работа са в сферата на маркетинг и реклама, финанси, човешки ресурси, връзки с обществеността и информационни технологии.     
Форумът се проведе благодарение на JobTiger и Nestle, както и със съдействието на Кариерния център на Бургаския свободен университет и бе открит от зам.-ректора на БСУ проф.дпн Галя Христозова.

Благоприятната обстановка предразположи младите специалисти, като им показа, че търсенето на работа може да е едно много приятно преживяване, като им предложи гама от избори за тяхната кариера, започвайки от шоколадовите щандове до учрежденията за парични и кредитни операции. 

Дея Николова

Връзки с обществеността, I курс