Огромен интерес към Деня на отворените врата в БСУ

Ден на отворените врата 2014Над 500 ученици от средните училища в Бургас посетиха БСУ  в „Деня на отворените врата”. Професионална гимназия по химични технологи; Професионална гимназия по електротехника и електроника; Професионална гимназия по транспорт; Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника; Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации; Немска езикова гимназия; Френска езикова гимназия бяха част от от училищата, чиито възпитаници пожелаха да разгледат университета.

Учениците наблюдаваха демонстрации на радиоуправляемДен на отворените врата 2014 хеликоптер, роботизирани комплекси, водородни и електроспестяващи технологии, възобновяеми енергийни източници, създадени от екипи студенти и преподаватели от Центъра по информатика и технически науки.

Студентите по право показаха пред учениците реален юридически практикум в съдебна зала, демонстрираха практически знания, придобити от обучението по криминалистика: вземане на отливка от обемна следа от обувка; идентификация по дактилоскопни отпечатъци; идентификация на оръжие по открити гилзи и куршуми.

Ден на отворените врата 2014Студентите по журналистика интервюираха ученици,  провеждаха анкети и проучвания, коментираха на живо новини, а  PR агенцията към БСУ демонстрира целия етап на техническа подготовка и реализация на събитие в БСУ.

Центърът по икономически и управленски науки представи делова игра за мениджмънт на проекти, реализирана изцяло от студенти. Под ръководството на експерт по управление на проекти студентите разиграха в реална бизнес среда възможностите за вземане на управленски решения, демонстрираха бизнес идеи, показаха резултатите от управлението на проекта и връзката между учебните програми и бизнеса.

„Денят на отворените врата” е ежегоден за БСУ. Провежда се за пета поредна година. Досега над 3000 ученици, родители и граждани са имали възможност да разгледат университета по време на проявата и да се запознаят с възможностите и условията за кандидатстване.

Снимки

Стена на кандидатстудентите на БСУ