Ролята на жените в бизнеса дискутираха в БСУ

Conference Balkan Women BSUКорпоративна лоялност, умение да се балансира в динамичната бизнес среда и воденето на успешни преговори са част от предимствата, които правят жените по-добри мениджъри от мъжете. Върху тези предимства акцентира Симона Първанова, мениджър на един от моловете в Бургас, в международната конференция за жените и бизнеса от балканските страни.

Бизнес дами и университетски преподаватели от осем държави взеха участие във форума „Жените в сектора на услугите“, който се проведе в Бургаския свободен университет. „Радвам се, че International Women and Business Group избраха БСУ за домакин на четвъртото издание на Конференцията”. С тези думи, доц. д-р Милен Балтов, зам.-ректор по УД на БСУ, откри събитието.

Conference Balkan Women BSUУчастниците дискутираха въпроси, свързани с ролята на жените в бизнес управлението, предприемачеството и в областта на висшето образование. „Целта на конференцията е да се провежда в различни балкански страни, където да се говори за проблемите на жените в бизнеса, техните права и трудната им реализация в корпоративния мъжки свят”, каза проф. д-р Къймет Чалъюрт от Тракийския университет в Одрин.

Предишните издания International Women and Business Group провежда в Македония, Турция и Босна и Херцеговина, а следващото - 5-то ще се проведе в Белград, Сърбия. Домакин ще е Университетът АЛФА.