Тържествена промоция на Випуск 2006

На 5 декември 2006 година в атриума на университета се състоя тържествената промоция на Випуск* 2006.

Над 900 абсолвенти получиха своите дипломи за завършено висше образование. По традиция отличниците на випуска бяха удостоени лично от Ректора проф. д-р Петко Чобанов със “Свидетелство за отличие”.

Специалната награда на Ректора, сребърен плакет на Бургаския свободен университет, тази година беше присъдена на Теменуга Захариева, специалност “Социални дейности”.

Наградата е традиционна и се връчва ежегодно на изявен студент за показани  високи постижения в научноизследователската дейност и активно участие в академичния живот на университета. 

По време на тържествената церемония големият български поет Любомир Левчев беше удостоен със званието “ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ” за  изключително големия му принос за развитие на българската литература и съхранение на българския национален дух и култура. Той получи от Ректора проф. д-р Петко Чобанов  уникална сребърна огърлица, почетен диплом и плакет на Бургаския свободен университет. 

„Ще нося огърлицата с гордост, защото Бургаският свободен университет има висок и аслужен престиж у нас и в чужбина. По своя творчески дух той е достоен за определението свободен” – каза поетът в своето академично слово. 

На церемонията присъстваха областният управител Любомир Пантелеев, заметстник-председателят на Общинския съвет Руси Куртлаков, членовете на Настоятелството на БСУ Димитър Николов и Янко Янков, представители на обществения и културен живот на Бургас.  

Вечерта на 5 декември Ректорът проф. д-р Петко Чобанов и децата от ОУ „Любен Каравелов” и клас „Морско вълшебство” на НБУ „Михаил Лъкатник” запалиха ритуално 18-метровата коледна елха на Бургаския свободен университет. По традиция това е най-високата коледна елха в града, на която греят 8000 разноцветни лампички, 37 мигащи звезди и водопади от гирлянди, играчки и светлинни ефекти.