Ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS 2020 онлайн

 Ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS 2020 онлайн

На 16 май в БСУ ще се проведе второто годишно издание на ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS 2020. Съгласно изискванията за спазване на противоепидемични мерки състезанието ще се проведе онлайн.  Организатори са Бургаският свободен университет и Община Бургас.
В състезанието по програмиране на езика C++ могат да участват ученици (от 4 до 12 клас) от училищата в Бургас, разпределени по възрастови групи. То им дава възможност да проверят в конкурентна среда качеството на подготовката си по информатика и колко добре се справят със задачите по програмиране.
Форматът е иновативен за България, като се използва електронна тренировъчна състезателна система за автоматично оценяване на решенията на задачите, която е достъпна в интернет на адрес: http://spoj.bfu.bg.
Повече информация за участието, регламент и условия са публикувани в официалния сайт на състезанието: http://www.codeburgas.com.
Състезанието по програмиране е поредното събитие по информационни технологии, които се провеждат в БСУ. Това е едно от събитията, които утвърждават авторитета на Бургас и на БСУ като ново средище на информационните технологии. То заема своето достойно място в българския ИТ календар.
Организаторите отправят към бургаските ученици и училища любезна покана за участие в състезанието.