За БСУ - в първо лице от Областния управител г-н Вълчо Чолаков

За БСУ - в първо лице от Областния управител г-н Вълчо Чолаков

„БСУ ме научи на най-важното: да търся път към знанието, а там, където няма, да го проправям” – написа в почетната книга на своята Алма матер г-н Вълчо Чолаков, областен управител на Област Бургас.

Г-н Чолаков се срещна със студентите от специалност „Право“ на Бургаския свободен университет. Той сподели гордостта си и даде примери за успехите на вече цяло поколение юристи, завършили БСУ. Посланието на г-н Чолаков към бъдещите му колеги беше непрекъснато да четат и да учат и високо да уважават своите преподаватели и ментори.

Срещата на Областния управител с второкурсниците по Право постави началото на летния семестър за студентите от задочна форма на обучение в БСУ. Тя беше инициирана и съвпадна с лекциите на проф. д-р Александър Воденичаров по ”Административно право и административен процес”, в които е застъпено устройството и функционирането на местните и регионални структури на властта.

На среща с ректорското ръководство г-н Чолаков сподели виждането си за високото ниво на професионализъм на публичната администрация, неоценено от обществото, и за сериозните резерви, които съществуват пред развитието на регионите в България.
Г-н Областният управител получи от Ректора проф. дпн Галя Христозова почетен знак „20 години БСУ”.

DSC_8388.JPG
DSC_8394.JPG