БСУ – домакин на пето ученическо състезание CODE@BURGAS

БСУ – домакин на пето ученическо състезание CODE@BURGAS

Ти си ученик от 4.-12. клас и имаш супер умения в информационните технологии и програмирането? Имаш приятели, които също имат умения? Запишете се за участие в състезанието по програмиране CODE@BURGAS.

Бургаският свободен университет и Община Бургас организират пето издание на ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS. То ще се проведе онлайн на 13 май 2023 г. от 10:00 до 15:00 часа.

Целта на състезанието е да осигури възможност на участниците в състезателни условия да проверят качеството на подготовката си по информатика и възможностите си да се справят със задачи по програмиране.

В него могат да участват ученици от 4 до 12 клас, разпределени в три възрастови групи:

- Група А (10-12 клас)

- Група B (7-9 клас)

- Група C (4-6 клас)

Оценяването се извършва от електронна тренировъчна състезателна система за автоматично оценяване на решенията на задачите по програмиране: https://spoj.bfu.bg

Повече информация за участието, регламент и условия са публикувани в официалния сайт на състезанието: http://www.codeburgas.com

Организаторите отправят любезна покана  към всички ученици, изучаващи или обичащи да програмират, да участват в състезанието.