Конкурс „УЧИТЕЛЯТ – истинският будител“ в БСУ

Конкурс „УЧИТЕЛЯТ – истинският будител“ в БСУ

През 10-ти век епископ Константин пише: „Голи са народите без книги, немощни да се борят без оръжие с противника на нашите души.“

„О, будители народни, цял низ светли имена чисти, сияйни, благородни, вий сте нашите знамена най за вечни времена.“

Денят на народните будители е официален български празник, който се чества всяка година на 1 ноември. На този ден отдаваме почит на родолюбивите просветители, защото те ни завещават своята смелост и честност, своята дълбока любов към книжовността и Родината.

Празникът е повод да поканим студентите от педагогическите образователни програми в Бургаския свободен университет да участват в конкурс за написване на педагогическо есе на тема „УЧИТЕЛЯТ – истинският будител“, организиран от Центъра по хуманитарни науки и Студентския клуб „МИСИЯ УЧИТЕЛ“.

Основната цел на клуба е да стимулира инициативността и творческата енергия на студентите, да дава възможност за инициативност и изява на студентите, бъдещи педагози.

Авторите, класирани на първите три места, ще получат предметни награди, осигурени от организаторите. Те ще бъдат номирани и за участие в XXIV конференция за студентско научно творчество на БСУ, а творбите им публикувани.

Всички участници в творческото състезание ще получат сертификати.

Жури с председател проф. д.п.н. Галя Христозова и членове - проф.  д-р Мария Алексиева и гл. ас. д-р Златина Димитрова, ще оценяват педагогическите есета на студентите.

Краен срок за изпращане на готовите творби: 01 ноември 2022, 22.00 часа.

Готовите творби публикувайте в електронния курс на студентския клуб „Мисия УЧИТЕЛ“ на адрес: https://e-learn.bfu.bg/course/view.php?id=1056

За повече информация четете ТУК!