Лекция на тема „Право и дигитализация"

Лекция на тема „Право и дигитализация

Дигитализацията в наши дни присъства навсякъде. И освен, че вече можем да правим огромен брой неща без да ставаме от стола през устройства, които се събират в ръката ни, се говори за автономни коли, роботи, които сами поставят диагнози и следят показателите от лечението, за хладилници, които познават вкуса ни, и сами се зареждат. Дали в удобствата обаче не губим идентичността си и как са защитени личните ни данни и други основни човешки права?

Бургаският свободен университет има удоволствието да ви покани на лекция на тема „Право и дигитализация", която ще се проведе на 31 март 2018 г., събота, от 9:30 до 13:30 часа в зала Изток на БСУ.
Лектор ще бъде Милен Райков, съдружник Данъци и право в Ernst&Young за България, Албания, Косово и Македония. Програмата на лекцията включва следните теми: 

  • Законите на роботиката; 
  • Автоматизация и трудов пазар;  
  • Данъци върху автоматизацията и дигиталната търговия;
  • (Д)ефектите на защитата на интелектуалната собственост и защитата на конкуренцията; 
  • Защита на потребителите в е-търговията; 
  • Поверителност на електронните комуникации; 
  • Скокът в защитата на личните данни.

Милен Райков е адвокат с над 15 години опит и CIPP-E (международно сертифициран професионалист по лични данни за Европа). Работил е по множество проекти за частни и публични клиенти в сферата на данъците и корпоративното право. Активно работи по подготовката за присъединяването към ЕС в България, Румъния и Хърватска. Автор е на множество публикации в местни и чужди издания. В момента води редица проекти в сферата на личните данни в едни от най-големите финансови институции, производствени предприятия, центрове за изнесени услуги и лечебни заведения.