Ученическо състезание по програмиране CODE@BURGAS 2021

Ученическо състезание по програмиране CODE@BURGAS 2021

На 22 май 2021 г. Бургаският свободен университет и Община Бургас за трета поредна година организират ученическо състезание по програмиране, наречено CODE@BURGAS на езика C++. В състезанието могат да участват ученици (от 4 до 12 клас) от училищата в Бургас, разпределени по възрастови групи.

Целта е да се осигури възможност на участниците в състезателни условия да проверят качеството на подготовката си по информатика и възможностите си да се справят със задачи по програмиране.

Форматът е иновативен за Република България, като се използва електронна тренировъчна състезателна система за автоматично оценяване на решенията на задачите по програмиране, която е достъпна в Интернет на адрес: http://spoj.bfu.bg

Повече информация за участието, регламент и условията са публикувани на официалния сайт на състезанието: http://www.codeburgas.com

Каним учениците да участват, като по този начин град Бургас ще затвърди авторитета си на средище на информационните технологии и ще заеме своето полагаемо място в календара от ИТ събития.