БСУ е домакин на малайзийска конференция за прилагане на ESG стандарти

БСУ е домакин на малайзийска конференция за прилагане на ESG стандарти

На 9 юни, петък, от 9.30 ч. в зала „Изток” на Бургаския свободен университет се открива международна конференция по управление и стратегически решения (ICGSM) на тема: "Прилагане на стандартите за екологичните, социални и управленски решения (ESG) за сигурни стратегически производства".

Форумът е иницииран от Технологичния университет МАРА – най-голямото висше училище в Малайзия. За предходните издания на конференцията Университетът МАРА се нарежда  след университетите в Сеул, Манчестър, Джакарта и Оксфорд. На сегашното  VI издание на ICGSM Бургаският свободен университет е съорганизатор на научния форум.

В конференцията ще вземат участие учени и ръководители от Малайзия, Индонезия, Южна Африка, Латвия, Колумбия, Полша, Германия, Словакия, България. Сред тях са: първият секретар на посолството на Република Индонезия в България;   почетният консул на Малайзия в България; зам.-председателят на Сметната палата на Индонезия; зам.-ректорите на Техногогичния университет МАРА, на Университета на Кебангсаан и Университета на Теренгану от Малайзия; представители на министерствата на образованието на Индонезия и на Малайзия; ръководители на пристанищните власти от Малайзия.

На 7 и 8 юни 2023 г. чуждестранните делегации имат срещи с ръководството на Пристанище Бургас и с ръководители на образователни институции в града.  Работната част на конференцията започва с докторантски колоквиум на 8 юни, последван от официалното откриване на 9 юни, пленарни сесии, както и посещения на изгражданата анаеробна инсталация за преработка на отпадъци и на наблюдателен природен пункт до езерото Вая. Работата в панелните секции ще продължи до 10 юни.

Непосредствено след откриването на конференцията ще протече и церемония по сключване на договори и меморандуми за сътрудничество между БСУ и част от новите партньори от трите континента.

Програмата на конференция е публикувана на https://www.bfu.bg/uploads/posts/programme-icgsm-23-site-v4.pdf