Хакатон под патронажа на комисар Мария Габриел в БСУ

Хакатон под патронажа на комисар Мария Габриел в БСУ

На 28 и 29 май 2018 г. в Бургаския свободен университет ще се проведе хакатонът „Цифровият град и аз". Събитието е под патронажа на комисаря по цифровата икономика и цифровото общество г-жа Мария Габриел. Участници са ученици, студенти и докторанти от цялата страна, които в рамките на 24 часа ще търсят софтуерни и бизнес решения за приложения, свързани с цифровото градското развитие и с териториите водни пространства. Класираните на призови места разработки ще бъдат наградени лично от еврокомисар Мария Габриел, както и от кметовете, участници в срещата на Комитета на регионите в Бургас на 29 май 2018 година.
Събитието се организира с активната партньорска подкрепа на Община Бургас. Партньори са също: Агенция за развитие на София; Столична община; Представителството на Европейската комисия в България; Държавната агенция за електронно управление; университети и гимназии.
Заявките за участие следва да се изпратят до 16.05.2018 г..

Повече за изискванията към участниците и за програмата.
Всички участници са освободени от таксата за правоучастие, а за учениците, студентите и докторантите от софийски гимназии и висши училища Столична община покрива всички разходи по транспорта, настаняването и храната на първите 20 регистрирани.